Blog
Blog van Danielle

Het is al lange tijd mijn wens om mijn praktijk aan huis te verbouwen. Klanten weten dat, krijgen regelmatig een update. De belangrijkste reden voor mij is om ook daar een compressieruimte te creëren en er een heerlijke comfortabele en warme ruimte te maken met als doel een ontspannen ervaring voor mijn klanten.

Oude praktijk verzakt

Wij wonen op wat ze vroeger ‘het veen’ noemden. En mijn schoonvader zei jaren geleden al: “Ik weet nog dat hier alles onder water stond en als het dan gevroren had, konden wij hier schaatsen”. Het veen heeft een zachte bodem. Vandaar dat de meeste huizen die er gebouwd zijn, ook op heipalen gezet zijn. Maar helaas mijn praktijk dus niet. En die is aan het zakken. Ik zit, als ik achter mijn bureau zit, bultje af zeg maar.

En eigenlijk moest er van alles aan de praktijk gebeuren. Bepaalde dingen moesten vernieuwd worden, er moest geschilderd worden. En omdat er scheuren in de muur en bodem zaten, hebben we besloten om alles rigoureus aan te pakken. Maar waar begin je dan met zoiets…

Winter wonderland

Eerst hebben we een bouwkundig ingenieur ingeschakeld omdat we perse wilden weten wat er gebeurt als we afbreken en weer opbouwen. Verzakt het dan weer, moeten we heien, wat kan er allemaal anders. En uit berekening is gebleken dat een aantal heipalen de beste oplossing zou zijn. Dus dat gaat nu gebeuren. En op het moment dat ik dit schrijf, hebben we net de oude vloer eruit gehaald en zouden we een datum krijgen voor het schroeven van de heipalen. Maar, er ligt nu 20 centimeter sneeuw op de vloer en wanneer dit nu verder gaat, weten we dus nog niet. Dat het verdergaat is een feit!

Paradepaardje

Na het heien komt er een constructie op de heipalen waar een vloer op gestort kan worden. Daarna gaan we weer opbouwen. De nieuwe praktijk wordt gemaakt van skeletbouw. Dat houdt in dat het er zo ‘kant en klaar’ neergezet wordt. Er hoeft dus niet gemetseld te worden. Om het aangenaam warm te hebben komt er vloerverwarming in het hele pand. De indeling wordt anders dan voorheen en dat komt hoofdzakelijk omdat we ook in ’s-Heerenberg een compressieruimte erbij krijgen. Daar wil ik echt mijn paradepaardje van maken. Mooi, warm inrichten. Mensen die daar in de Ballancer liggen, moeten een heerlijke ontspannen ervaring beleven.

Alles bij elkaar

Verder was een wens van mij om in de praktijk een toilet te hebben. Er komen mensen die veel water drinken omdat ze bezig zijn met afvallen en dus vaak naar het toilet moeten. Die moesten altijd bij ons naar binnen, in huis. En dat is geen probleem maar nu we ook een compressieruimte erbij hebben, is het fijner dat het allemaal bij elkaar zit.

De afwerking

Als dat allemaal klaar is, begint de afwerking. En daar ben ik in mijn hoofd al mee bezig. Maar ik moet nog een paar weekjes geduld hebben om dan te weten welke kleur en welke inrichting het beste past. Eerst moet er nog puin weggewerkt worden voordat we daarmee bezig gaan. Uiteraard hou ik je op de hoogte en ontmoet ik je te zijner tijd graag in de nieuwe praktijk.

Wil je de voortgang volgen, kijk dan op mijn instagram account: bodyweightbalance