Blog
Blog van Danielle

Het is al lange tijd mijn wens om mijn praktijk aan huis te verbouwen. Klanten weten dat, krijgen regelmatig een update. De belangrijkste reden voor mij is om ook daar een compressieruimte te creëren en er een heerlijke comfortabele en warme ruimte te maken met als doel een ontspannen ervaring voor mijn klanten.

Oude praktijk verzakt

Wij wonen op wat ze vroeger ‘het veen’ noemden. En mijn schoonvader zei jaren geleden al: “Ik weet nog dat hier alles onder water stond en als het dan gevroren had, konden wij hier schaatsen”. Het veen heeft een zachte bodem. Vandaar dat de meeste huizen die er gebouwd zijn, ook op heipalen gezet zijn. Maar helaas mijn praktijk dus niet. En die is aan het zakken. Ik zit, als ik achter mijn bureau zit, bultje af zeg maar.

En eigenlijk moest er van alles aan de praktijk gebeuren. Bepaalde dingen moesten vernieuwd worden, er moest geschilderd worden. En omdat er scheuren in de muur en bodem zaten, hebben we besloten om alles rigoureus aan te pakken. Maar waar begin je dan met zoiets…

Winter wonderland

Eerst hebben we een bouwkundig ingenieur ingeschakeld omdat we perse wilden weten wat er gebeurt als we afbreken en weer opbouwen. Verzakt het dan weer, moeten we heien, wat kan er allemaal anders. En uit berekening is gebleken dat een aantal heipalen de beste oplossing zou zijn. Dus dat gaat nu gebeuren. En op het moment dat ik dit schrijf, hebben we net de oude vloer eruit gehaald en zouden we een datum krijgen voor het schroeven van de heipalen. Maar, er ligt nu 20 centimeter sneeuw op de vloer en wanneer dit nu verder gaat, weten we dus nog niet. Dat het verdergaat is een feit!

Paradepaardje

Na het heien komt er een constructie op de heipalen waar een vloer op gestort kan worden. Daarna gaan we weer opbouwen. De nieuwe praktijk wordt gemaakt van skeletbouw. Dat houdt in dat het er zo ‘kant en klaar’ neergezet wordt. Er hoeft dus niet gemetseld te worden. Om het aangenaam warm te hebben komt er vloerverwarming in het hele pand. De indeling wordt anders dan voorheen en dat komt hoofdzakelijk omdat we ook in ’s-Heerenberg een compressieruimte erbij krijgen. Daar wil ik echt mijn paradepaardje van maken. Mooi, warm inrichten. Mensen die daar in de Ballancer liggen, moeten een heerlijke ontspannen ervaring beleven.

Alles bij elkaar

Verder was een wens van mij om in de praktijk een toilet te hebben. Er komen mensen die veel water drinken omdat ze bezig zijn met afvallen en dus vaak naar het toilet moeten. Die moesten altijd bij ons naar binnen, in huis. En dat is geen probleem maar nu we ook een compressieruimte erbij hebben, is het fijner dat het allemaal bij elkaar zit.

De afwerking

Als dat allemaal klaar is, begint de afwerking. En daar ben ik in mijn hoofd al mee bezig. Maar ik moet nog een paar weekjes geduld hebben om dan te weten welke kleur en welke inrichting het beste past. Eerst moet er nog puin weggewerkt worden voordat we daarmee bezig gaan. Uiteraard hou ik je op de hoogte en ontmoet ik je te zijner tijd graag in de nieuwe praktijk.

Wil je de voortgang volgen, kijk dan op mijn instagram account: bodyweightbalance

In deze coronaperiode, waarin mensen hun hoofd niet zo naar afvallen hebben staan, heb ik tijd over om aan mijn bedrijf te werken, terwijl ik normaal in het begin van het jaar meer in mijn bedrijf werk. Om meer mensen te helpen met afvallen, wil ik met Body & Weight Balance meer opvallen. Het begin is er, mijn nieuwe website is LIVE!

Van prima naar beter

En dan kom je tot de ontdekking dat je ineens al heel wat jaartjes bezig bent als ondernemer. En dat sommige dingen al bestaan vanaf het begin van je bedrijf. Zo ook mijn website gaat dus al een tijdje mee, die overigens prima was. In de loop der tijd zijn er toch wat veranderingen en verbeterpuntjes en die zijn nu meegenomen in de nieuwe look and feel van mijn vernieuwde website.

Om gek van te worden…

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik helemaal geen sikkepit verstand heb van de bouw en indeling van een website. Maar daarvoor heb ik 7 jaar geleden iemand gevonden die dat geknutsel heel erg leuk vindt en die nog steeds niet gek van mij wordt als ik weer eens met een idee, een vraag of een probleem op de proppen kom. Ik heb het hier over Maurice Brammer van Web2You.

Het visitekaartje van mijn bedrijf

In het begin vond ik dat lastig, zoiets aan iemand anders over te laten. Maar Maurice heeft zich in mijn bedrijf en in het merk waarmee ik werk, Straight away, verdiept en komt met suggesties en ideeën waar ik heel blij mee ben.
Bijzonder eigenlijk, dat je het ‘visitekaartje van je bedrijf’ aan iemand anders overlaat. Dat werd laatst tegen me gezegd. En ja, het is ook bijzonder. Vooral als je weet dat Maurice en ik elkaar in die zeven jaar nog nooit in real life ontmoet hebben. En volgens mij, maar dat weet ik niet zeker, heeft hij ook nog nooit in zijn hele leven gelijnd of op zijn lijn hoeven letten. Maar sinds het eerste contact is er een klik tussen ons. Hij begrijpt me, als ik maar één zin uitleg over wat ik graag veranderd wil hebben of als ik iets niet snap heeft hij alle tijd en geduld om het me uit te leggen.

Een website die bij me past

En natuurlijk zijn er ook vaststaande feiten die terugkomen in de website waarover geen overleg nodig is. De kleur paars die natuurlijk de boventoon voert, de opzet, foto’s, ervarings- in plaats van succesverhalen, spellingsfouten worden eruit gehaald, suggesties worden gedaan en zo wordt het onder zijn hand toch mijn website. Een site die goed voelt en die bij me past. Waarin ik de vrije hand heb om dingen af te keuren of aan te geven dat ik het liever anders zie, zonder dat het verkeerd voelt.

Mijn eerste blog is een feit

En op deze nieuwe website komt een nieuwe rubriek, namelijk Blog. We zijn nog aan het sparren of er rubrieken samengevoegd worden en Blog een nieuwe wordt of dat het onder nieuws gaat vallen. Maar dat merken jullie vanzelf. Het belangrijkste is dat jullie, mijn lezers, er de informatie gaan vinden die jullie zoeken. Uiteraard staan op mijn nieuwe website ook de contactgegevens en die vind je hier.

Ik nodig je uit mijn vernieuwde website te bekijken. Laat je me weten wat je ervan vindt?