Afgelopen zaterdag was ik in Almere voor een training over de Ballancer. Nu heb ik dit prachtige apparaat al een aantal jaren en weet dat er bijzondere resultaten mee te behalen zijn.

Maar die dag werd er gekeken met een therapeutische blik en werden wij geattendeerd op een bredere groep mensen die echt baat bij behandeling in de Ballancer kunnen hebben. Want heel veel mensen waaronder ikzelf, zijn gestart met de Ballancer voor uiterlijk, wellness. Echter in de loop van de tijd komen er steeds meer mensen met klachten waarbij de Ballancer breed ingezet kan worden.

Vaak krijg ik de vraag, wat doet dat apparaat nou eigenlijk? De Ballancer is een druktherapie systeem en helpt bij de verwijdering van overmatige vloeibare afvalstoffen in je lichaam en bevordert daardoor een algehele verbetering van je welzijn. Het is een heerlijke ontspannen behandeling.

En waarvoor helpt het dan, is meestal de volgende vraag. Nou, ik ben gewichtsconsulente dus dat was mijn hoofdreden om het aan te schaffen, het helpt bij afslanken, bij verbeteren van cellulite, het kan benen, billen en buik beter in model brengen en het vermindert pijn in de benen bij lip- en lymfoedeem. En mensen met oedeem vallen moeilijk af, hebben vaak pijnklachten dus ook dat was voor mij een reden.

Echter hebben we een toelichting van een therapeute gekregen waarbij ons allerlei ziektebeelden zijn uitgelegd waar de Ballancer ook in te zetten is. Bijv. om vocht af te drijven, bij vochtophopingen, ziekte van Lyme en Pfeiffer, onrustige benen en bij bindweefselziekten zoals fibromyalgie. Maar ook om te reinigen en detoxen, weerstand te verhogen, bij allergieën en huidproblemen en bij stressvermindering.

De Ballancer is een lymfedrainage apparaat en ons lymfesysteem is de afvalverwerker van ons lichaam. Daarmee is het een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem. Wij mensen gaan vaak pas actie ondernemen als we iets mankeren. Onze auto wordt wel altijd voor onderhoud naar de garage gebracht. Maar preventief voor ons lijf zorgen, wordt vaak niet zo nauwkeurig gedaan. Voor mijzelf klinkt dit heel herkenbaar, nu ik het zo typ.  Het is belangrijk om je lichaam gezond en schoon te houden. Daar zorgt het lymfesysteem voor. En daarmee draagt het bij aan jouw algehele gezondheid en vitaliteit. En dat willen we toch allemaal.