Ingrediënten:
- 300 gram kip of rundergehakt
- 250 gram spekjes
- 600 gram nasi groenten
- 1 zakje nasi kruiden
- 8 eieren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden.
Elke oven in anders dus houd het gerecht even in de gaten.
Bedek je springvorm met een bakpapier ( anders loopt het ei er langs ) op de bodem en vet de randen in.
Bak het gehakt en spekjes rul en voeg de groenten en kruiden toe.
Dit doe je in een springvorm.
Klop 8 eieren door elkaar en giet dit in je springvorm.
Zet dit 40 minuten in de oven.
Ingrediënten:
- Pompoenblokjes vriezer (of zelf snijden)
- 2 uien
- 2 winterwortels
- 2 tenen knoflook
- 1 liter water met groentebouillonblokje of met SA bouillon
- 3 el koks- of olijfolie
- 125 gram crème fraiche of 1 el kwark
- 2 laurierblaadjes
- Peterselie
- Zoete aardappel (voor het binden)Pompoenpitjes en pijnboompitjes
Bereidingswijze:
• Verhit kokosolie in de bakpan
• Snijdt de knoflook, uien en wortel in stukjes en voeg dit toe aan de bakpan
• Daarna ook de pompoenblokjes en de laurierblaadjes. Deze mogen er na 2 minuten bakken weer uit. Ze mogen zo wel weer mee het water in.
• Zet het water op het vuur en voeg de ingrediënten van de bakpan toe.
• Schil de zoete aardappel en voeg deze naar behoefte toe.
• Laat het geheel ongeveer 30 minuten koken en verwijder de laurier.
• Pureer de soep met de staafmixer op de laagste stand of gebruik een blender.
• Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Garneer het daarna met de geroosterde pompoen en pijnboompitjes. Op de foto is ook een heel klein beetje ketjap door de soep gedaan. Heerlijk!!
Gerecht van 230 calorieën.
- 1 eetlepel olijfolie
- 120 gram kipfilet
- 100 gram champignons, gehalveerd
- 100 gram paksoi
- 1-2 theelepels gember
- Peper
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak het vlees in 8 minuten bruin en gaar. Voeg de champignons, paksoi en gember toe en wok nog 3-5 minuten.
Breng het gerecht op smaak met peper. Als de pan te droog wordt, voeg dan een scheutje water toe.
Gerecht van 230 calorieën.
- 100 gram tongfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gr spinazie
- 1 theelepel rozemarijn
- Peper
Verdeel de olijfolie over de vis en bestrooi deze met peper en rozemarijn. Rooster de vis circa 15 minuten in een voorverwarmde hete grillpan; keer regelmatig om.
Kook de spinazie 3-4 minuten.
Gerecht van 200 calorieën.
- 120 gram koolvisfilet
- 200 g spruitjes
- 1/2 theelepel tijm
- Peper
- Theelepel laurier
Spruitjes schoonmaken. Visfilet bestrooien met peper, laurier en tijm. Spruitjes in een laagje kokend water in 8 min. gaarkoken.
Tegelijkertijd boven spruitjes,in de pan een vergiet of stoommand hangen en hierin de vis leggen.
Deksel op vergiet eggen en vis in 8 min gaar stomen. Spruitjes afgieten.
Gerecht van 230 calorieën.
- 120 gram kipfilet, in blokjes
- 150 gram bleekselderij
- 50 gram champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Peper
Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min. Laat uitlekken.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kipfilet goudbruin in 5 min.
Voeg de champignons toe en roerbak tot ze vocht loslaten. Roer de bleekselderij en paprikapoeder erdoor.
Gerecht van 180 calorieën.
- 100 gram kipfilet
- 1 el. olijfolie
- 200 gram gesnipperde spitskool
- 1 theelepel marjolein
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper
Verwarm de olie in de pan en bak de kipfilet goudbruin. Voeg de spitskool toe en sluit de pan. Schenk er eventueel een scheutje water bij en verwarm dit gedurende ca. 50 minuten.
Maak het af met marjolein, paprikapoeder en peper.
Gerecht van 215 calorieën.
- 100 gram zeewolf
- 200 gram andijvie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tijm
Verhit de olie in een wok en roerbak de zeewolf circa 5 minuten.. Voeg na 3 minuten de andijvie toe en bak deze nog 2 minuten. Voeg de tijm toe.
Gerecht van 195 calorieën.
- 100 gram spinazie
- 100 gram komkommer, kleingesneden
- Ei, geklopt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel bieslook
- Peper
Was de spinazie in ruim koud water en laat in een vergiet goed uitlekken. Voeg de komkommer, spinazie en bieslook samen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Schenk het geklopte ei in de pan en verdeel over de bodem. Bak de omelet tot hij net gestold is.
Breng de omelet op smaak met peper. Snijd de omelet in dunne reepjes en leg op de salade.
Gerecht van 300 calorieën.
- 100 gram gerookte kipreepjes
- 50 gram komkommer
- 10 cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram slamix
- 1 theelepel verse dille
- Peper
Tomaten wassen en halveren. Komkommer wassen en kleinsnijden. Dille fijn knippen. Slamix mengen met kipreepjes, dille, tomaat, komkommer en olie.
Hoofgerecht: voor de tussenweek
- 120 gram kabeljauw
- 50 gram courgette, blokjes
- 50 gram champignons, gehalveerd
- 50 gram tomaat, gehalveerd
- 50 gram prei, in ringen
- Theelepel bieslook
- Theelepel kerriepoeder
- Peper
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Leg de kabeljauw op een stuk aluminiumfolie.
Kruid de kabeljauw met tijm en peper.
Leg hierop de gemengde groenten.
Bestrooi het met bieslook en peper.
Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht en laat het 30 minuten in de oven gaar worden.
Gerecht van 240 calorieën
- 125 gram kalkoenfilet
- 200 gram broccoli, in roosjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel marjolein
- Peper
Bestrooi de kalkoenfilets met marjolein en peper en bestrijk ze dun met olie.
Kook de broccoli in ruim kokend water 6 minuten.
Verhit de grillpan voor, leg de gemarineerde kalkoenfilet erin en rooster aan beide kanten bruin en gaar in 3-4 minuten per kant.
Gerecht van 230 calorieën.
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram gesneden andijvie
- 125 gram gerookte kipreepjes
- 1 theelepel bouillon
- 250 ml heet water
- 3 champignons, in dunne plakjes
- Peper
- Kerrie
Roerbak de andijvie en champignonplakjes ruim 5 minuten in de olie.
Maak 1 theelepel bouillon aan met 250 ml heet water.
Voeg de kipreepjes, 4 eetlepels van de bouillon en de kruiden toe.
Roerbak nog even (± 5 minuten door).
- 100 gram tilapiafilet
- 200 gram prei, afgespoeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel rozemarijn
- Peper
Gerecht van 215 calorieën.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper.
Snijd de prei in 1 cm brede schuine stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 3 min.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de prei over een stuk bakpapier en leg de vis op de prei.
Vouw het bakpapier tot een pakketje en leg op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de vispakketjes in 20 minuten gaar.